tirsdag 28. juni 2011

Walk-in-closet

Vi har stort sett vært heldige og sluppet unna de største overraskelsene under restaureringsprosjektet vårt. En av de få overraskelsene ble oppdaget da vi tok av panelet inne i det som skal bli walk-in-closet. Mistanken var der, i og med at vi var klar over at det har vært en gammel vannskade der: Deler av tømmerveggen var skadet av sopp og råte.

På disse bildene fra i fjor er sagflisa gravd fram, men enda ikke tatt ut. En utrolig deilig følelse at vi nå faktisk har fjernet ALL sagflis og stubbeloftleire i hele huset!:)

 

 

 

Deler av veggene i dette lille rommet var såpass skadet at tømrer rådet oss til å fjerne det skadede området, og erstatte det med nytt, friskt treverk, ikke nødvendigvis lafting.

 

 

Mesteparten av råten/soppen kommer fra en vannskade ved tverrskipet i 2.etasjen på huset, og vi har sett tilsvarende skade i kottet på andre siden av tverrskipet.  

 

Deler av yttervegg var også noe fuktskadet, men i atskillig mindre grad.

Overguten på takstolen nærmest den skadede tømmerveggen måtte også skiftes. I ekte sveitserstil er denne synlig fra utsiden av huset, under taket, og er med utskjæringer.

 

Utskjæringen er en kopi av originalen, utført med motorsag, stemjern og sandpapir. 

Det skadede tømmeret ble skåret ut med motorsag og ny bæring av 5x5” stolper satt opp. Duk er satt inn slik at isolasjon kan blåses inn der den gamle tømmerveggen var. Taket er lektet og klart for duk til isolasjon.

Her har vi lagt duk i taket til isolasjon og spaltegulv for vannbåren varme. Ventilasjonsrør har kommet på plass samt et sikringsskap (hovedsikringsskapet står i kjeller i teknisk rom).

Dette rommet kommer til å bli brukt som walk-in-closet. Det er plassert mellom hovedsoverommet og badet, og vi gleder oss stooort til å kunne ta det i bruk! :)

Det er to tilsvarende rom i 2.etasje på motsatt side av huset, hvert av rommene er ca 12 kvm. Disse kommer høyst sannsynlig til å brukes som gjesterom/barnerom.

Ønsker alle en fantastisk avslutning på juni-måned!

                   Mita

3 kommentarer:

 1. Her ble sagflis og stubbloftleire på loftet fjernet i påsken. Nå er det trapp, men min far bar alt opp i bøtter i en stige for 60 år siden.

  Veldig nyttig å se så fine bilder, spesielt utlektingten av taket. Det skal vi også gjøre. Første punkt på lista er å isolere gulvet for å hindre det ekstreme varmetapet.

  Det skal bli så gøy å se hvordan rommet/resten av rommene blir. Men jeg vil gjere se masse bilder fra hvordan dere gjør det også.

  SvarSlett
 2. "Sjarmen" med gamle hus å finne "ekstra-arbeid";(....men dere fikser det jo sååå bra. Det rommet kommer til å bli en drøm å bruke...svært:)

  Håper dere får noen fine sommerdager også:)

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er, fått gjort såå mye!! :-) Håper dere nyter sommeren!! KLEM

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)