tirsdag 31. mai 2011

Nystøpt gulv på kjøkken og bad

Da var endelig gulvet på badet og hjørnet på kjøkkenet ferdig støpt!

Kjøkken, før

I denne koselige kroken på kjøkkenet har nok mange kalde føtter blitt varmet opp gjennom årene, og mye god kaffe blitt kokt. Vi har absolutt tenkt å bevare denne koselige “varmekroken”, men med litt oppgradering.

Kjøkken med varmerør 

Vi har fjernet gulvet i hjørnet og det meste av den løse pussen på brannmuren. Rør fra badet skal bygges inn som en “forlenger” av brannmuren og vi har lagt varmerør i gulvet. Pipa skal restaureres, muren skal bygges opp igjen og vi skal sette inn en tilsvarende vedovn på nylagte fliser. Men først altså; ferdig støpt gulv!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har vært så heldige å få tak i en gammel vedkomfyr som etterhvert skal få sin plass i hjørnet på kjøkkenet. Nå er den midlertidig satt inn for å kunne justere det nye pipeløpet riktig.

Gulvet på badet er også støpt. Etter råd fra murer skal det nystøpte gulvet få ligge og herde en 3-4 ukers tid før vi jobber videre med membran, flis m.m. Vi gleder oss!:)

Dette lille vinduet er foreløpig det eneste vinduet på badet, men vi har etterhvert om å sette inn et takvindu. Åpningen for dette takvindu kan såvidt sees øverst i høyre hjørnet.

Imens støpen godgjør seg både på kjøkken og bad jobber vi videre med vegger og tak. Termin nærmer seg også, så her er det absolutt mer enn nok å gjøre for tiden;)

Ha en fortsatt nydelig mai-dag!

       

              Mita

5 kommentarer:

 1. Hei :)
  La meg til som følger her hos deg ღ for her
  må jeg følge med fremover :) NYDELIGE hus
  dere har kjøpt, og du verden for en jobb dere
  gjør!!! - imponerende! Ønsker deg en fortsatt
  fin uke, stor klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Det bli såå flott!! :-) Ha en nydelig helg!! :-) Klem

  SvarSlett
 3. Så flott det blir! Imponerende takjobb i forrige innlegg, og kjøkkenet og badet blir jo så fint også! Koselig med vedkomfyr, det er vi så heldige å ha i huset også :o)
  Spennende tider på mange måter hos dere - masse lykke til!

  Mona

  SvarSlett
 4. Hei Mita.....utrolig spennende å følge deres oppussingsprosjekter, og for en vakker beliggenhet. Lykke til videre......med både det ene og det andre;o) Tusen takk for gode ord og at du vil være med å linke til min Give-away også. God sommerhilsen fra Maliva

  SvarSlett
 5. Heisann:) Lenge siden jeg var innom og må nok bare beklage at mine besøk rundt i blogglandia har vært litt laber;( Masse nytt siden sist og fikk litt hakeslipp av taket i hagestua:)) utrolig flott:) Spennende med badet og kjøkkenet også. De historiske flisene har jeg tenkt lenge på og omsider viste det seg at gulvhøyde i forhold til dørstokker etc blir helt OK. Skal ta masse bilder når vi starter flislegging. Flisene ble jeg regelrett forelska i;)

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)