onsdag 27. april 2011

Spaltegulv for vannbåren varme

I de rommene i 2.etasje hvor vi har fjernet gulvet skal vi legge spaltegulv for vannbåren varme. Vi har lagt ferdig spaltegulv på ett rom og syns dette gikk overraskende greit! Etter selve planleggingen for hvordan rørene/spaltegulvet skal legges innebærer stort sett resten av jobben å kappe og skru. Husk knebeskyttere!;)

Uponor.no

 Foto: Uponor.no

Spaltegulvet legges over isolasjonen og festes i gulvbjelkene. Videre skal varmeplater med vannrør festes i spaltegulvet, før man avslutter med det “synlige” gulvet. 

Spaltegulv

Etter nøye planlegging legges spaltegulvet riktig i forhold til hvordan vi vil legge platene med varmerørene. Med noen passende klosser går det fort å legge gulvet med riktig spaltestørrelse. Med et ferdigkappet bord som mal går oppmåling og kapping mye raskere;) 

 

Spaltegulv

Etter ca 1,5 dags arbeide i påska er spaltegulvet ferdig lagt og vi er klare for å legge varmeplater + rør. Et eksempel på hvordan platene skal ligge kan så vidt sees ved pipa.

 

Spaltegulv

Så snart platene og rørene er lagt kan vi kle gulvet på langs med ønskelig treverk. Det er med andre ord fortsatt en del arbeid som gjenstår før gulvet er klart, men vi gleder oss over hver lille,synlige framgang!:D

Ha en flott uke!

        Mita

5 kommentarer:

 1. Spennende og lærerikt her inne hos deg!! Klem

  SvarSlett
 2. Wowh, her skjer det jo SÅ mye, så flinke dere er, dette blir jo så bra!! Alle milepæler bør feires!!:-) Nydelig hus, klem i natten....

  SvarSlett
 3. Stilig.. Dette må jeg vise til gubben ;-)
  Vet du om man kan legge all slags tregulv opp på?
  Eks. Massivt heltre gulv?


  Astri :-)

  SvarSlett
 4. Hei Astri,

  Vi skal legge massivt heltregulv (furu), 25mm tykkelse. Så vidt vi vet er den max anbefalte grensen når det gjelder tykkelse 35mm. Tykkelse utover dette gir lav varmeeffekt. Du kan kanskje finne mer om dette på uponor sine hjemmesider (uponor.no):)

  SvarSlett
 5. Hei

  Veldig interessant prosjekt. Vi er midt i lignende prosjekt med en jugendvilla i Porsgrunn. Lurte på om dere med sikkerhet har sjekk ut om det er tilrådelig å legge heltre? Det vil etter ekspertenes sigende kunne sprekke, og særlig furu skal visst være dårlig egnet

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)