mandag 2. mai 2011

Klar til støping på badet

Vi skal, som tidligere nevnt, ha vannbåren varme i huset. I kjelleren stripset vi disse varmerørene til armeringsmattene, en ok måte å legge rør på. Rørene til 1.etasjen ble lagt fra undersiden, blant annet på grunn av ønske om å beholde det originale gulvet i 1.etasjen. Dette innebar en tung arbeidsstilling over lengre tid, men det gikk forsåvidt greit. I rommene der vi har fjernet gulvene skal vi legge rørene i spaltegulv – en metode som var atskillig enklere og raskere enn å legge rørene fra undersiden. En fjerde måte vi nå har lagt varmerør på er for støping på bad.

 

Badet sett fra vindu

Her har vi montert fester for rørene på vanlig vindpapp før støp. Vindpapp har vi brukt for å skille støpen fra det underliggende treverket for å unngå sprekking ved eventuelle bevegelser i bjelkelaget, det er jo et “levende” gammelt hus. Vi  bruker toppmembran fremfor plast.

image

Foto: Uponor.no

Festene er av plast og kan enkelt klippes i ønsket lengde.

Badet sett fra gangen

Det å legge rørene går forholdsvis raskt, men som vi har erfart mange ganger tidligere, er det selve PLANLEGGINGEN som tar laaang tid!

 

Dusj/vask

I tillegg til god planlegging er det som alltid med disse varmerørene viktig å være forsiktig og unngå knekk på de!:)

Neste steg på badet er støping – vi gleder oss stort!! :D

             Mita

1 kommentar:

  1. Tusen takk for tips om farge på maling, den skal skrives på listen over aktuelle farger!
    Så gøy å se alt dere har gjort i det siste, har visst ikke fått med meg de siste innleggene før nå, og supert at du skriver hvordan arbeidet blir utført! Masse verdifull hjelp og inspirasjon til andre som restaurerer gamle hus.
    Ha en fortsatt fin kveld :o)

    Mona

    SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)