torsdag 30. august 2012

Sommerferien er over…

Ferien er over for lengst, og vi er tilbake i hverdagen. Dvs jobb, barnehagetilvenning og ikke minst – restaurering… Nå er snaaart de viktigste rommene i huset levelig, dvs at vi straks kan flytte inn! Nå ser vi fram til å slippe kjøring fra hus til hus, samt å kunne bruke tida etter leggetid for junior litt mer fornuftig (har NOEN dører som skal pusses..:)

Vil vise dere noen bilder av hvordan vi ligger an foreløpig. Ikke bli forvirret av at rommene den første tiden ikke kommer til å brukes som tenkt i utgangspunktet (K-A-O-S;)

Kjøkkenet har stått halvferdig ganske lenge. Det er fullt brukelig, men lister og litt småpirk gjenstår.

 

Hagestua er foreløpig møblert med nydelig arvet spisegruppe. Den gulgrønne døra i bakgrunnen (som skal bli hvit..) er døra inn til spisestua. Spisestua fungerer som snekkerverksted for tida.. Bildet er tatt i anledning bursdag – derfor ballongene og rotet..;) Tv-stua ligger i tilknytning til hagestua, med samme farger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Badet er allerede fullt brukelig, men planen er å fuge/liste ferdig og sette inn døra mot kontoret før vi flytter inn. Døra mellom kontoret og badet var av nyere modell og ikke i stil med resten av huset. Vi fikk tak i en gammel dør med lik profil som resten av dørene, og denne skal settes inn etter litt pussing og maling. Dørkarmen er utvidet og står klar og venter på den gamle, fine døra:)

 

Kontoret begynner å ta form. Døra inn mot walk-in-closet er ferdig pusset og malt på kontor-siden, umalt på den andre siden.

 

Kontoret er malt med sand på veggene, egghvite lister, tak og gulv. Lysekrona er kjøpt for en billig penge i Frankrike på Emmaus. Dette blir soverommet for de voksne den første tiden, og lysekrona følger nok med til master bedroom når den tid kommer:)

 

Walk-in-closet blir barnerom den første tiden. 

 

Her er alt malt i eggehvit (glans 15 og 40), med unntak av gulvet som er matt 1502-Y.

 

 

 

 

 

  

 

Hallen, både 1. og 2. etasje, er ferdig malt; tidløs (1002-Y) på vegger og egghvit i tak/lister. Sliping og behandling av gulv/trappa samt siste strøk på listene gjenstår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trappa har skiftet farge fra grønn og svart til egghvit. Mye pirkarbeid, men absolutt verdt det! Den gamle, smale døra mellom hallen og badet er malt og ny, dyp utforing på plass. Lister gjenstår også her.

I dette taket var det to hull etter takvinduer, et i hver ende, som allerede var fjernet da vi begynte på huset. Vi har vurdert både å sette inn vinduer og å tette igjen, men bestemte oss for å lage en slags ramme rundt åpningene, med listverk rundt og mulighet for belysning inni. Mer detaljer og bilder kommer når arbeidet er ferdig;)

 

Mita

7 kommentarer:

 1. Fin oppdatering:) Blir så bra alt sammen:) Liker fargene du har brukt. Tidløst og pent.

  SvarSlett
 2. hei,så kjempe flott det blir:)

  SvarSlett
 3. Så bra det blir! å så nydelig trapp dere har! :) Lykke til med innspurten frem til innflytting! Det blir nok litt enklere å få ting gjort når dere bor der. :)

  SvarSlett
 4. Dere er så flinke. Jeg er veldig imponert. Og dere gjør jobben grundig, slik at det skal holde i 50 år eller så ;) Sinnasnekker'n trenger ikke ta seg en tur til dere! Lykke til med videre jobbing. Gleder meg til å se videre.

  Hilsen Anne fra Tønsberg

  SvarSlett
 5. Ser veldig bra ut! Likte fargen i spisestuen din :)

  SvarSlett
 6. Så utrolig mye dere har fått til...
  Skikkelig imponerende og lekkert...
  Ha en fin uke!
  Klem Iris

  SvarSlett
 7. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)