mandag 4. juni 2012

Ferdig slipt og lakket gulv i hagestue og tv-stue

Vi er superheldige og kan beholde gulvene i begge disse stuene. Med unntak av noen få skader som har blitt reparert, er gulvene i god stand.

 

Gulvet i hagestua var malt, med et stort teppe liggende over som har beskyttet det mot potensielle skader.

Gulvet i tv-stua var lakket. Lakken var sliten og hadde begynt å boble flere steder.

Spor av mer enn hundre års bruk… Sjarmerende slitasje i gulvet og på terskel mot kjøkkenet som vi beholder.

Hagestua ferdig slipt. Fargespillet i gulvet kommer av kombinasjonen furu og gran og varierende mengde malm.

 

Tv-stua ferdig slipt. Tømmerstokken som ligger mellom disse to stuene viser tydelig hvor det en gang for lenge siden har vært en dør. 

 

Gulvet ferdig lakket! Vi har brukt strøk matt lakk med hvit pigmentering, deretter to strøk er med klar matt lakk. Vi har valgt å ikke tette åpenrommene mellom treverket, blant annet pga at disse uansett kommer til å skille seg en del med tanke på at vi har gulvvarme. Sprekk i treverket er noe man bør ta høyde for når man legger gulvvarme under tregulv, og det blir selvfølgelig en smaksak hva man syns om dette.

Det er flere centimeter høydeforskjell mellom disse stuene, også innad i rommene, så terskelen er nøye målt og tilskåret. Terskelen er ikke ferdig limt fast på disse bildene.

Et nydelig, gammelt gulv – klart for ny historie!

Mita

 

11 kommentarer:

 1. Vi måtte lage nye dørkarmer og dørterskler til våre dører. Det tar noen år før vi får riktig slitasje på dem, så jeg er litt misunnelig på deres. Gulvet er også flott.

  SvarSlett
 2. For en jobb dere gjør! Så blir det fint også:)Morsomt å lese om hvordan dere fjernet sagflis og leire også. Skjønner at det var deilig å ha det overstått!

  SvarSlett
 3. ja så heldige dere er som kan beholde gulvene!:) virkelig fint ble det!

  SvarSlett
 4. Ååå, så fint det blir hos dere!! :-) Nyter bildene!! klem

  SvarSlett
 5. Det finnes virkelig ikke finere gulv enn slike. Dere er superheldige!! ( Men skjønner at det har vært mye jobb altså....!)
  KLem♥

  SvarSlett
 6. Å, så fint det blir hos dere! Gulvene ble bare så flotte, og veggfargen likte jeg også veldig godt - den gjorde at de fine listene kom helt til sin rett.
  Er så flott når en kan beholde gulv og terskeler som er originale. Vi har også lakkede gulv i hele første etasje, og den er ikke helt lett å få slipt bort, men det er så verdt det ;o)

  Mona

  SvarSlett
 7. Rett og slett nydelege rom! Fantastik flott farge på veggen, kan eg spørje om hva den heiter/kode? Og slike golv er gull verd, finnes ikkje finare:-) Spennande å sjå korleis huset dykkar tek form:-)

  Sjova

  SvarSlett
 8. Du har fået helt nyt hjem med de nye gulve, det ser fantastisk ud

  SvarSlett
 9. Heihei! Hvilke farge har du brukt på veggen/panelet?? NYDELIG!!!

  SvarSlett
 10. Jeg har værdsætte med at få masser af gode og pålidelige og lovgivningsmæssige oplysninger med dit indlæg ......
  Vi leverer nidkær repræsentation for vores kunder fra indtag hele retssagen. Hvis du finder dig selv i behov for advokatbistand , tøv ikke med at kontakte vores Gulvafslibning

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)