torsdag 19. januar 2012

Baderomsinnredningen blir til

Vi har lenge sett for oss hvordan vi ønsker å møblere dette huset. Tankene og ideene har vært der, men nå som vi faktisk skal begynne å innrede, ser vi at det ikke alltid er så enkelt. Det er mye å ta hensyn til; hva er praktisk, hva er pent og ikke minst, kostnad…


På badet har vi sett for oss et hvitt møblement, med skuffer – ikke skap, forholdsvis klassisk/stilrent utseende og av heltre. Til en ok pris!.. Etter at vi har besøkt utallige nettsider og baderomsbutikker har vi funnet ut at vårt ønske om baderomsinnredning ikke står i stil med lommeboka vår. Vi har derfor endt opp med å sette sammen vårt eget baderomsmøbel. Foreløpig står dette på plastikkbokser mens vi studerer bilder og vurderer om vi tar sjansen på å skru det i veggen (les:rørkaos!) eller om det kommer til å få bein å stå på…

Vi syns Ikea har fine, billige og praktiske servantskap beregnet for bad, men høyglansfrontene som følger med er ikke hva vi hadde tenkt. Ved å bytte ut disse skuffefrontene med heltrefronten Ramsjö (også fra Ikea) er vi ett hakk nærmere hva vi så for oss. Vi liker godt profilene på Ramsjö produktet, men rosa-skjæret (ja, ROSA!) er ikke helt oss… Noen strøk hvitmaling, og vi kan smile:)
 God Morgon servantskap m/skuffer


            Bilder lånt fra Ikea.com


Vi skal sette opp to av disse skrogene ved siden av hverandre, slik at vi ender opp med fire skuffer og goood plass:)

Tilkfeldig bilde av karmlist lånt fra Byggmax.com
For å sette et personlig preg på det hele vurderer vi å ha lister rundt skroget og speilet som skal dekke fordelingsskapet. I tillegg til skuffe-seksjonen ved speilet skal vi ha to skap med Ramsjö fronter på hver side av toalettet.  Et lite tips er å gå innom Billigkroken på Ikea, der fant vi noen av Ramsjö-dørene til en billig penge og man kan ta seg råd til å eksperimentere litt;) 

                                                                       Mita

14 kommentarer:

 1. Hei!
  Så fint det blir! :) jeg satt faktisk i går å tenkte på akkurat det samme, men var usikker på om det gikk ann å feste andre fronter på skapet.
  Så takk for svar på det! ;)
  Etter at jeg så på kjøkkenløsningen din, fant jeg også ut hvordan kjøkkenet vårt skal være (har grublet på det en stund)! så nok en gang -Tusen takk for gode løsninger og inspirasjon!
  Hilsen fra oss i Villa Lindås :)

  SvarSlett
 2. For et fantastisk hus dere har!!
  Vi er i ferd med å bygge hus selv, så jeg surfer blogger.
  Kom over din inne på NIB. Kommer til å titte innom her!

  Lykke til videre! :-)

  SvarSlett
 3. Hei hei.
  Takk for hyggelig kommentar inne hos meg, litt av et hus dere har, så flott med den toetasjes verandaen :))
  Og litt av en rehabiliteringsjobb også, har skrollet nedover her og er virkelig imponert over jobben dere legger ned, blir nok skikkelig bra når dere blir ferdige :))
  Vil gjerne følge deg videre jeg også:)
  God helg :))

  SvarSlett
 4. Hei

  Velkommen skal du være som følger,hyggelig at du likte bloggen min.
  Her hos deg er det mye som skjer ser jeg,så spennende å følge bygge prosjektet.Badet ser kjempe lekkert ut.
  Gleder meg til å se fortsettelsen.
  Lykke til videre

  SvarSlett
 5. Hei;).

  Nydelig hus dere restaurerer. Gleder meg til å se fortsettelsen av badet deres. Vi styrer veldig med baderomsløsning selv, og blir ikke helt klok på hva vi skal gjøre. Flotte fliser på badet også. Vi har valgt noe liknende selv;).

  Ha en god lørdag videre;)

  SvarSlett
 6. Hei. Kjempe fin blogg du har. jeg har selv baderomsinnredninga fra ikea med høyglans (bare at vår har 4 skuffer, den bredeste modellen). Kan godt tenke meg å bytte frontene, og få ramsjø. Vet du om de passer??
  Mari.

  SvarSlett
 7. Hei,
  og takk for hyggelig tilbakemelding:)

  Angående bytting av fronter til Ramsjø:
  Tror det skal gå greit med 60 bredde på frontene (vi brukte 80 ettersom vi har 80 skap:) God morgon skapet som vi har brukt er 58cm høyt, dvs at ved å bruke fronter for de to nederste kjøkkenskuffene vil du få tilnærmet lik høyde (57cm).
  Vær obs på at det må bores nye hull i frontene for å feste disse til skuffene og nye hull må bores for skuffeskinnene. Du kan få målene for nye hull av oss dersom du ønsker det:)Originalhullene blir mer eller mindre skjult, og er uansett inne i skapet.


  Lykke til!:D

  SvarSlett
 8. Takk for kommentar hos oss. Imponert over alt do-it yourself som dere gjør med oppussingen deres. Vi hadde nok ikke hatt tålmodighet til det.

  SvarSlett
 9. Hei hei.
  Så gøy. Det er så mange flotte blogger i Norge, ja verden, og man finne noen helt tilfeldig.
  Så fantastisk sted dere har. Badet blir ikke ulikt vårt. Vi har samme innredningen og nesten samme fliser. Vårt er også bygd helt selv slik at det passer vårt behov. Masse benkeplass av eik og massasjebad også med eik rundt.
  Kjøkkenet deres ble nydelig. Nei her hos deg vil jeg nok finne masse inspirasjon. Vårt gamle hus blir pusset opp litt etter litt og ikke så mye igjen. (men man blir egentlig aldri ferdig når man har gammelt hus)
  Ha en kjempefin dag
  Randi

  SvarSlett
 10. Smart vri med frontene du gjør:) Vi monterte også 2 skuffeseksjoner hver 80 cm og valgte å legge inn en kant med siporex som stikker ut 20 cm fra veggen. Kanten ble flislagt med veggflis og seksjonene kunne "hvile" på kanten og i tillegg skrus fast i vegg. Vi la stein som benkeplate og var livredde for at vi ikke skulle få festet seksjonene godt nok.

  SvarSlett
 11. Liker heller ikke helt det rosaskjæret på Ramsjø. Hvilken farge malte dere Ramsjø dørene i? Helt hvit eller?

  SvarSlett
 12. Hei! Jeg kunne også tenke meg å skifte fronter på Godmorgon servantskap. Får ikke målene helt til å stemme. Hvordan fikk dere det til å gå opp på høyden?

  Mvh Inger-Anne

  SvarSlett
 13. Kjempe fin innredning! Det er akkurat samme stil og smak vi har også - jeg elsker det! Takk for inspirasjon, takk for blogg!
  Queen 1570 Badekar - Vi kjøpte dette karet, det passet så fint til vår innredning.
  Varm Hilsen
  Helle

  SvarSlett
 14. Den baderomsinnredningen er kjempe lekker!! Har bestilt denne: baderomsinnredning handlebad chrome 90 cm grå, da trengte jeg ikke å montere den selv. den kom faktisk ferdig sammensatt (noe som jeg ikke visste). Derfor hadde vi allerede bestilt rørlegger for å montere den.

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)