tirsdag 1. november 2011

Kjøkkenet får farge

Kjøkkenet har nå gått fra å være skrikende gul-/grønt-/rosa-ish (se lenger ned i innlegget) til en langt mer nøytral gråfarge.Vi har lenge lett etter den perfekte gråfargen for oss, og føler endelig at vi har funnet den. Fargekoden S2502-G gir en fin, livlig gråfarge – uten å virke kald.
Jammen har vi fått de nye vinduene på plass også! Foring og listverk kommer etterhvert.. Det var med tungt hjerte vi innså at vi måtte investere i nye vinduer, men alt føltes bedre når vi kom over disse flotte vinduene hos Norsk Vinduskompani.
Vi bruker de gamle dørlistene. De males Eggehvit, glans 40 (Beklager dårlig mobilbilde..). I skrivende stund slipes gulvet – hint, hint: det blir nydelig! ;)
Friske farger som ble brukt “før i tida”…


Ønsker alle en fin start på november!Mita

7 kommentarer:

 1. Vi kjøpte den nye verandadøra i spisestua fra Norsk vinduskompani. Vi var fornøyd med det vi kjøpte til bryggerhuset for 4 år siden også. Alt vi har bestilt har vært med spesialmål.

  Flott gråfarge. Bra at du oppgir fargekoden.

  SvarSlett
 2. Fine vindu:) Vi holdt også på å få levert vindu derfra men det stoppa opp på at de ikke kunne levere de verandadørene vi ønska. Så de på en byggmesse:) Tviler ikke ett sekund på at det gulvet blir lekkert:)

  SvarSlett
 3. Å, så fint det blir! Kjempefin farge og flotte vinduer. Et veldig godt alternativ til originalvindu, og så slipper dere den store jobben da...
  Vi er omtrent på samme sted i prosessen med stua vår, og har fått slipt gulvet der (det var lakket fra før). Kan jeg spørre om hva dere skal behandle det med, om dere skal gjøre noe? Vi har forsøkt med en hvit oljebehandling, men den ga ikke så mye farge som vi hadde håpet på.
  Ha en fortsatt fin dag!

  klem Mona

  SvarSlett
 4. Vi hadde en profesjonell gulvsliper som også oljet alle gulvene. Han brukte maskin til det også. Jeg er er helt sikker på at overflaten blir hardere, enn om vi hadde oljet for hånd.Før vi rakk å komme den dagen hadde han brukt ganske mye hvitt pigment i gulvoljen og vi syntes gulvene ble altfor hvite. Så resten av huset ble som vi ønsket. Nå angrer jeg veldig. De lyse gulvene er de fineste. Utover det er jeg veldig fornøyd med oljebehandling. Vi har bodd i hus med lakka gulv, men jeg foretrekker olje.

  SvarSlett
 5. Alle tregulv blir slitt etter noe tid. På et lakka gulv synes jeg slitasje blir veldig tydelig. Og så vidt jeg vet må et lakkert gulv slipes helt ned før ny lakkering. Mens oljegulv vedlikeholdes hele tiden. Skader kan repareres ved å pusse bare punkter og olje akkurat der. En fargeforskjell jevner seg fort ut. (Eikegulvet på Gardermoen er oljet). Men som skrevet over, jeg ville valgt mer hvitt i oljen.Jeg antar at dere vil høre like mange synspunkter som folk dere snakker med.

  SvarSlett
 6. Hei!

  En kjempeinnsats her, det var helt ufattelig merkelig farher lampe og gardiner fra et bilde her, ho ho ho, men nå har det jo blitt griselekkert ;) Den gråfargen på veggene forandret litt farge etter hvilke bilder jeg så på, dagslys/annen belysning. Gjør det jo ekstra spennende det, fint blir det. Kommet lenger enn da vi var på besøk ja.

  Klem Carina

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)