onsdag 20. oktober 2010

Og da var gjesterommet ferdig isolert!

Det går sakte, men sikkert framover:) Både kontoret og gjesterommet i 2.etasje er nå ferdig isolert med Paroc, en type mineralullsisolasjon, tilpasset og lagt av undertegnede.

Gjesterommet

I de øvrige rommene har vi tenkt å legge celluloseisolasjon. Celluloseisolasjon har på samme måte som treverk evnen til å ta opp og gi fra seg fuktighet. Isolasjonen "puster" og regulerer fuktigheten i konstruksjoner og i selve huset på samme måte som i et laftet tømmerhus. Isolasjonen har velkjente egenskaper mot brann, sopp, råte og skadedyr –noen av hovedårsakene til at vi skifter til denne type isolasjon (kilde: www.isofiber.no).

 Hallen 2.etasjen

Isolasjonen skal blåses inn i gulv, vegger og tak der det er nødvendig. 1.etasjen kommer til å bli isolert fra kjelleren, mens 2.etasjen stort sett isoleres ovenifra. I 2.etasjen over hallen har vi valgt å beholde både det gamle gulvet OG taket i etasjen under. Vi har derfor fjernet noen bord i gulvet slik at isolasjonen kan blåses inn. Dette blir det eneste rommet vi ikke legger varmerør i, nettopp pga at gulvet i denne og taket i etasjen under beholdes. Sagflis er fjernet og bordene støvsugd – klart for isolering også her! :)

                                                     ♥

                             Mita

11 kommentarer:

 1. Så bra du viser hvordan dere gjør alt, jeg synes det er så spennende å følge deg og det fantastiske huset dere har!! :-) Ha en god kveld! Klem

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar og hjertelig velkommen som følger på bloggen vår :o) Jeg måtte legge meg til som følger her med èn gang; for et nydelig hus og flott blogg med masse god informasjon! Virkelig inspirerende, og det er noe vi kan trenge ;o) Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 3. Hei Marita! For et nydelig sted, for et hus, og for en jobb! Er mektig imponert over det dere gjør. Veldig gøy å se! Inspirerende til tusen.

  Takk for sist, det var så hyggelig å ses igjen. Gleder meg til å ta en kaffe igjen med deg når anledningen byr seg. Ha en strålende fin uke! Klem fra Siri

  SvarSlett
 4. Det er ikke barebare å etterisolere gamle hus nei, men duverden så deilig når det er gjort! :)
  Håper dere ikke hadde stubbloft (leire) som "isolasjon" der fra før da, for det er jo en vanvittig drittjobb å fjerne.

  SvarSlett
 5. Flinka! Dette blir superbra. Det er en deilig følelse å sitte i et ferdig rom du vet du har lagt ned så mye jobb i!

  Ha en fin søndag!

  Marie

  SvarSlett
 6. Her skjer det stadig nye ting Mita...gøy å følge med. Håper lykken treffer deg i konkurransen min. Klem fra Maliva

  SvarSlett
 7. Hei kjære jente med drømmehuset!! ;-) Du har vunnet 3.premie i min Give Away, så send meg gjerne en mail med navn og adresse: post@miasinterior.no GRATULERER! Klem

  SvarSlett
 8. Heisann! Dette var kjente bilder, synes dere gjør en fantastisk jobb med huset - må legge meg til som følger og se fortsettelsen av dette!

  Vi holder også på med et gammelt hus, opprinnelsen av det er rundt 1680/1690 en gang, men det er et enkelt gårdshus, ikke noe i nærheten av denne nydelige sveitservillaen deres!
  Varme julehilsener fra Tone

  SvarSlett
 9. Hei, hei! :)) Håper dere har fått jul i det nydelige huset deres til tross for at det ikke er ferdig! Vi måtte et år skru fast juletreforten rett på gulvbjelkene fordi vi manglet gulv, men det ble jammen sant julestemning likevel, hi, hi! ;)) Jeg ville bare si takk for i år, og så ønsker jeg deg og dine en riktig fin jul og et godt nytt år! ♥ Stor juleklem, Annღ, Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett
 10. Hei,

  Her var det en flott blogg med mange gode tips!

  Vi går å igang med å renovere et sveitserhus fra 1905. Jeg lurer litt på hvordan dere gikk frem for å fjerne sagflisen mellom etasjene. Jeg ser dere har fjernet to bord, sugde dere ut flisen på et eller annet vis.

  Mvh,
  Karsten Karlsen Sunde

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)