mandag 3. mai 2010

Sandblåsing av kjellervegger

Kjellerveggene (90–100cm tykke) i huset er originale og er stablet naturstein. For tetting og glattere overflate var veggene pusset med leire og deretter kalket hvite. Enkelte steder er det også brukt teglstein i stedet for naturstein (øvre halvdel på innsiden av veggene).

Vi ønsker å beholde den “røffe” overflaten, men samtidig fornye og ha en mer holdbar overflate på veggene. Leirpussen har blitt litt slitt etter 100 år…. På et rom har vi fjernet kalk og puss ved bruk av stålbørste, skraper og masse stå-på-vilje. Dette så ut til å bli en laaaang prosess, men etter litt tilfeldig snakk med en kamerat fant vi ut at sandblåsing kunne være aktuelt. O’ lykke!

Med utstyr levert av Fimamec gjennomførte vi sandblåsing av veggene på åtte effektive timer – og hvilken forskjell!! Kan absolutt anbefales – men husk vanndusj av sandblåsten for å binde støvet! ;)

Desember 2009 058 - Kopi

Foto: Mita På Landet

Bildene viser før og etter sandblåsing av veggene. Er det samme kjelleren?! :D

April 2010 011

Foto: Mita På Landet

Ikke akkurat innflyttingsklart, men etter litt fin-pussing enkelte steder kan mureren starte pussing av veggene. Og så er det fram med malingskosten…;)

Mita

4 kommentarer:

 1. For et flott hus du har! Og kjelleren var utrolig sjarmerende! Jeg elsker slike hus, det er så mye sjel og sjarm. Speedheater er et must ja! Vi har snart slitt ut vår... he he. Jeg gleder meg til å følge oppussingen din videre! :)

  Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Du får bygge deg et lysthus da vet du? ;)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Hei, så utrolig gode tips jeg får fra deg, tusen takk! Så stor forskjell, fantastisk!!! Ser ut som vi har mye av det samme i husene våre, så her kommer jeg tilbake for flere tips:-) Ha en finfin uke, mvh Marianne

  SvarSlett
 3. Guri, er det virkeligmulig..?? Så utrolig bra at dere gjør dette her!!

  SvarSlett
 4. I wish you best of luck restoring your basement

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)