tirsdag 16. februar 2010

Ut med gammel isolasjon - inn med ny...

All stubbloftleire og sagflis er ferdig måkt ut av huset. Utrolig godt å få ut det gamle støvet, men mon tro hvordan det blir når man skal inn med ny isolasjon.. Et tips som har kommet oss for øre er å ikke isolere gamle hus som om de er nye. Dersom disse gamle veggene blir fullstendig tettet vil faren for fukt-og råteskader øke betraktelig.
Ved isolering av gamle hus er det med andre ord en god del hensyn man bør ta, og noen tips på dette området kan du finne i "Fiin gammel aargang. Energisparing i verneverdige hus" (SINTEF).

Foto: Mita På Landet

Ha en flott tirsdagskveld!


2 kommentarer:

 1. Noe av det verste med husrenovering dere holder på med nå;) Blir vel herlig å få det der unnagjort:) Vi har noen kvadratmeter med stubbloftsleire i gangen vår å fjerne. Gruer litt for støvet av det for stubbloftsleira støver temmelig ille og vi BOR her;( Lykke til videre

  SvarSlett
 2. Hei.
  Jeg har lest meg gjennom hele bloggen din nå! Er helt fasinert av de gamle dørene i huset deres :) Hvilken drøm det hadde vært å funnet et lignende gammelt hus og pusset det opp. Da hadde jeg gått for litt andre fargevalg enn hvitt også ;)
  Tror jeg kommer til å drømme om huset deres i natt...
  Klem Linda

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)