fredag 7. oktober 2011

Nytt tak på kontoret og kjøkkenet

Vi ønsker å beholde mest mulig av det opprinnelige i huset, dette gjelder selvfølgelig også tak. Vi har klart å beholde de fleste takene i 1.etasje, mens en god del av takene  i 2.etasje dessverre må skiftes ut.

Vi har stort sett brukt samme framgangsmetode for legging av tak i de forskjellige rommene, unntatt for taket i hagestua. Det kan du lese mer om her.

På kjøkkenet har vi lagt det nye taket på det gamle, for å slippe å rive det ned. Panelet ble grunnet med sperregrunn som inneholder kvistlakk og fikk 1 strøk maling før det ble festet i taket. Panelet ble malt på forhånd for å hindre at det skal “slå seg” (og reduserer sjansen for stiv nakke..). Etter at taket ble festet, sparklet og slipte vi spikerhull før det siste malingsstrøket. Vi bruker eggehvit, glans 15, i alle tak bortsett fra på badet. Der har vi malt med glans 40 for å lette rengjøring, i tillegg lyser det opp under skråtaket.

 

På kontoret rev vi det gamle taket, lektet ned, la duk og blåste inn isolasjon før vi la nytt tak.

Spaltegulv ble lagt først, slik at vi hadde greit underlag når vi skulle begynne med taket. Taket legges og males så ferdig (for å unngå malingssøl) før vi begynner på veggene. Når veggene er sparklet og malt, legger vi siste rest av gulvet/evt sliper i de rommene vi beholder det gamle gulvet.

Ønsker alle ei god helg!

     Mita

3 kommentarer:

 1. Må få tatt oss en tur ut og se hvordan det blir :)

  God helg.

  SvarSlett
 2. For en grundig og flott jobb dere legger i huset. Kommer til å bli rålekkert når alt er klart. Holder selv på med mye av det samme, men her er det nok ikke akkurat samme flotte hustype. Vi har en gammel husmannsplass fra rundt 1680-1690 som utgangspunkt...

  Ha en strålende helg!

  Klem fra Tone

  SvarSlett
 3. Takk for flott svar. Jeg lurer bare på - er det ikke nødvendig med et kaldtluftsjikt mellom yttertaket og isolasjonen når man bruker cellulose?

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)