lørdag 29. januar 2011

Tid for etterpå-klokskap…

Det er mange ting man kan tenke tilbake på at “det burde vært gjort annerledes”. Når man restaurerer et hus, stort sett med egne hender, kan ting fort gå galt. Vi har nok vært heldige, for til nå (bank-bank) har vi klart å unngå de store missene. Men fortvilelsen var ganske så stor når vi tidligere i vinter oppdaget at kulda har fått herje også i kjelleren.

Teknisk rom 014

I løpet av 2010 fikk vi pusset natursteinsmurene og tettet tidligere sprekker. Veggene ble malt i teknisk rom og vi var svært fornøyd med resultatet.

092

Derfor ble vi ganske så oppgitt når vi en dag kom inn i kjelleren og oppdaget flere, store sprekker på veggene i teknisk rom. Antakeligvis har vi ikke klart å holde høy nok temperatur gjennom vinteren. Heldigvis er disse sprekkene av “skjønnmessig” karakter, og noe vi håper ikke skal by på de største problemene for å få utbedret. Det ser ut til at vi kan puste lettet ut for denne gang…;)

              Mita

3 kommentarer:

 1. Så kjipt, men godt det er ikke er for store skader!! Dere er flinke og står på!! Tusen takk for dine koselige besøk inne hos meg! Klem

  SvarSlett
 2. Å, så kjedelig, de murene var jo så flotte! Godt det ikke har alvorlige konsekvenser, så dette fikser dere nok. Regner med at vi får noen "på trynet" gjennom prosessen, håper bare de ikke blir for store og for dyre ;o)

  Mona

  SvarSlett
 3. Litt sånn "sjarmen" med gamle hus at sånn kan skje. Husene "lever" litt innimellom og her merkes det godt på enkelte dører som ikke vil lukkes helt innimellom. Kommer an på vær og tempraturer;) Ser jo ikke helt håpløst ut med den sprekken der men ganske så sikkert et irritasjonsmoment;)

  Håper dere får ei fin uke videre:)

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)