mandag 5. juli 2010

Rørsnurra vår;)

Da vi skulle begynne å legge rørene for gulvvarme i fjor oppdaget vi tidlig at det er fort gjort å få krøll på rørene. Mannen satte derfor i stand en egen “rørsnurre” som har gjort arbeidet MYE enklere og ryddigere. Gulvvarmen i kjellergulvene er altså lagt for en stund siden, og rørene for 1.etasjen legges i skrivende stund fra undersiden.

Juli 2010 140

Foto: Mita På Landet

Prinsippet ligner et dreibart pizzafat, bestående av deler kjøpt på Clas Ohlson: To runde sponplater ble skrudd sammen mot et dreiebeslag. En “stamme” ble skrudd fast på midten av den øverste sponplata slik at rørrullen ikke sklir av plata. Røret trekkes ut gjennom en “arm” med fire styrehjul, denne sitter fast i den underste plata. Fest en stoppeplate på toppen, slik at kveilen ikke vrir seg av. Det finnes selvfølgelig profesjonelle utgaver av dette hjelpemiddelet, som kanskje kan leies.

Gir garantert en mindre s(n)urrete røropplevelse:)

Mita

3 kommentarer:

 1. Med gamle hus så er en nødt til å være litt kreativ innimellom ja:)

  Beholder dere det gamle gulvet i 1. etg? (siden dere legger varmen fra undersiden?)

  SvarSlett
 2. Det hørtes jo ganske enkelt genialt ut:-)
  Takk for sist, det var veldig kjekt å treffe deg igjen og se hvordan dere har det!

  SvarSlett
 3. Vi beholder det originale golvet i 1.etasjen - derfor den litt mer tungvinte løsningen å legge fra undersiden. Litt mer arbeid - men atskillig mer sjarm med det gamle, slitte tregolvet:)

  SvarSlett

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)