mandag 2. november 2009

Snøbær og ORDENTLIG snø...

I dag kom vinterens første snøfall.
I følge gode, gamle visdomsord skal det to snøfall til før snøen legger seg for vinteren.. Vi får se :) Godt å være "igang" med vinteren, men samtidig litt trist å tenke på at det er et heeelt år til neste, nydelige høst. Fargene forsvant så altfor fort, og igjen ligger den hvite sørpa... Gleder meg til snøen virkelig legger seg, og man på nytt kan nyte naturen, denne gang i vinterlandskap:)
Mens snøen/sørpa ligger på bakken, søker jeg trøst hos den nydelige snøbærbusken som står i hagen. Den er vakker, vår som høst!

"Snøbær - busken med de hvite fruktene. De hvite steinfruktene sitter tett samlet på greinene til snøbærbusken. Når bladene faller av om høsten, henger de hvite fruktene igjen.
Symphoricarpos albus er en hageplante som er hardfør og som regnes med blant prydbuskene fra gamle hager. Om våren får snøbærbusken mange små rosa blomster, blomstringen starter i juni. Når høsten kommer, vokser fruktene til, det er hvite ganske, oppblåste frukter med frø inni. Fruktene er giftig og barn må læres opp til at de ikke må spises".
(kilde: statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører)


Foto: Mita På Landet


Ønsker alle en flott uke!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på om du legger igjen noen ord!
Ha en fortsatt fin dag:)